НОВИНИ

Увеличава се броят на сигналите за съмнителен багаж в Брюксел

Броят на сигналите за изоставени съмнителни предмети в градския транспорт в Брюксел се е утроил в последната година, след атентатите в белгийската столица и в Париж, съобщават местни медии.

bnt avatar logo
от БТА
10:31, 17.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
увеличава броят сигналите съмнителен багаж брюксел

Само за седмицата от 3 до 10 октомври са били получени пет сигнала за изоставени чанти в метрото или на железопътните гари в Брюксел. След атентатите указанията към служителите са да приемат напълно сериозно всеки получен сигнал.

Отчита се, че нерядко "шегаджии" подават фалшиви сигнали по телефона, но и че пътниците са твърде разсеяни и забравят вещите си в превозните средства. Призивът е гражданите да бъдат по-внимателни, да съобщават винаги, когато забележат нередност, но и да имат грижата за собствения си багаж. От тях се очаква да подават сигнал, ако забравят например чантата си в превозно средство или в автомобила си, веднага щом установят липсата.

Според статистиката в повечето от случаите, при които се е наложила намесата на силите на реда, е ставало дума за неволно изоставена вещ. Всеки път, когато подобна намеса се налага, това води до блокиране на гари и метростанции, и до големи закъснения в транспортния график. Досега проверката на нито един от получените сигнали не е завършила с установяването на истинска заплаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония въведе система за лицево разпознаване за чужденци
Япония въведе система за лицево разпознаване за чужденци
Отчитат добра реколта на царевица
Отчитат добра реколта на царевица