НОВИНИ

В германския град Кемниц и тази вечер имаше протестно шествие

То беше свикано от местна радикална организация „ПроКемниц“. Демонстрантите - около 1000 души, се събраха пред спортна зала, където по инициатива на местната власт се проведе дискусия за напрежението, обхванало града, след като в края на миналата седмица беше убит мъж, вероятно с расистки мотиви.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
22:21, 30.08.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
германския град кемниц вечер имаше протестно шествие

По информация на По думите на премиера на Саксония - Михаел Кречмер, има много хора, които са били обвинени, че са крайно-десни екстремисти, от което са се засегнали. Той обеща, че ще бъде направено всичко възможно създалото се впечатление ще бъде променено. Демонстрацията беше много строго охранявана, като местните полицаи бяха подкрепени от колеги от още 5 провинции.

Властта призна, че в Кемниц продължава да е неспокойно, същото споделят и жителите на града.

;

А по информация на вестник "Ди Велт", който цитира местния Административен съд, един от заподозрените за убийството в Кемниц е потърсил убежище в България.

Депортирането на иракчанина в страната ни е трябвало да се осъществи през май 2016 година, но това не е станало. Срокът за връщането му е удължен с 6 месеца, в които властите трябвало да вземат решение кога да го върнат отбратно в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община прекратила договор на превозвач от Пловдив
Столичната община прекратила договор на превозвач от Пловдив
Зелен килим от водорасли покри плажната ивица на Слънчев бряг
Зелен килим от водорасли покри плажната ивица на Слънчев бряг