НОВИНИ

В Пекин ще се проведе форумът за международно сътрудничество

На 14 и 15 май в Пекин ще се проведе форумът за международно сътрудничество, посветен на инициативата „Един пояс, един път". Това съобщиха от китайското посолство в София.

bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 11.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Според посланик Хайджоу тазгодишната среща на върха, на която ще присъстват 28 правителствени ръководители, е най-голямото икономическо и търговско събитие, на което Китай ще бъде домакин тази година. Идеята е да се разшири търговското сътрудничество на Китай със света чрез международно строителство на магистрали, жп пътища и пристанища.

Джан Хайджоу - посланик на Китай в България:
Инициативата за международното сътрудничество е от 4 години и ще доведе до облекчаване на световната търговия.Това ще стане с изграждане на 1000-километрова магистрала през пустинята Гоби и мега летище за 13 милиарда долара Пекин-Дасин, модернизация на най-голямото гръцкото пристанище в Пирея,с която входът за китайските морски товари в Европа ще бъде открит. България трябва да се възползва максимално от възможностите , които предлага тази инициатива. На форума в Пекин ще има и българска делегация и ние търсим сътрудничество особено в областта на иновациите и селското стопанство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Костов: Благодаря на всички, които ме подкрепяха досега
Кристиан Костов: Благодаря на всички, които ме подкрепяха досега
1 млн. свободни работни места в Германия
1 млн. свободни работни места в Германия