НОВИНИ

Вашингтон се готви за встъпването в длъжност на Тръмп

Новоизбраният американски президент възнамерява да остави в сила "поне за известно време" санкциите срещу Русия. В интервю за Уолстрийт джърнъл Доналд Тръмп заявява, че е готов да се срещне с руския президент след встъпването си в длъжност.

bnt avatar logo
от Биляна Бонева
09:57, 14.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
По света
вашингтон готви встъпването длъжност тръмп

Доналд Тръмп възнамерява да остави санкциите срещу Русия в сила "поне за известно време". Условието му, те да паднат е, Москва да докаже, че е полезна в борбата с тероризма и в постигането на други цели, които са важни за Вашингтон. Пред Уолстрийт джърнъл Тръмп пита риторично: "Ако Русия ни помага, защо трябва да й се налагат санкции?"

Вашингтон наложи санкциите в края на декември в отговор на предполагаемите руски кибератаки по време на предизборната кампания. Вчера Тръмп обеща екипът му да публикува до 90 дни пълен доклад за хакерските атаки. Новоизбраният президент, обаче, категорично отрича Москва да е извършвала кибератаките, за да му помогне за изборната победа. Обвиненията се разследват от специална комисия в Сената на Съединените щати.

Тръмп обяви, че е готов и на преговори с Пекин за политиката за "един Китай".

Шест дни остават Доналд Тръмп да влезе в Белия дом като 45-я президент. Във Вашингтон тече трескава подготовка за церемонията. Властите са разрешили на 63 организации да проведат демонстрации. За реда ще се грижат 23 хиляди полицаи. Очаква се между 700 000 и 900 000 души да пристигнат в града за церемонията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 31-ви март пловдивчани плащат годишна такса за домашно куче
До 31-ви март пловдивчани плащат годишна такса за домашно куче
Лошото време продължава да създава проблеми и в Европа
Лошото време продължава да създава проблеми и в Европа