НОВИНИ

Веселин Марешки: Модерният свят върви към разоръжаване

Българският народ има други приоритети. Ние нямаме нищо против въоръжаването, но след образованието и след здравеопазването. На болна нация, на необразовани българи, не казвам необразовани, но хора, които нямат достъп до авторитетно образование, хора, които да получат образование, което да им дава възможност да се развиват добре в обществото, а и в чужбина, не може да започваме със самолетите - това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Веселин Марешки, зам.-председател на парламента и лидер на "Воля".

bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 02.06.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

"В един момент 6 млрд. лв. за купуване на няколко самолета. Аз разбирам, ако с тези 6 млрд. ние щяхме да решим проблемите на цялата армия - да. С тези 6 млрд. ще купим няколко играчки и няма да решим нито един проблем", категоричен беше Марешки.

Марешки подчерта, че освен задължения към НАТО страната ни има и към ООН. Той наблегна на думите на генералния секретар на ООН Антониу Гутереш: "Светът върви към разоръжаване, всяка държава трябва да се разоръжава от гранатата до ядрената бомба".

"Модерният свят върви към разоръжаване. Нито едно въоръжаване не е помогнало за един свободен свят, така че ние сме за разоръжаване", каза Марешки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рокери от Русе отбелязват Деня на Ботев
Рокери от Русе отбелязват Деня на Ботев
​Катастрофа с ТИР затвори АМ Тракия край София (СНИМКИ / ВИДЕО)
​Катастрофа с ТИР затвори АМ "Тракия" край София (СНИМКИ / ВИДЕО)