НОВИНИ

ВиК майстор измами 11 русенци

11 души от квартал "Долапите" загубиха 9000 лева. Полицията издирва мъж, който им обещал, че ще им осигури питейна вода до вилите. Повечето от "ужилените" са пенсионери. По темата работиха Даниела Димитрова и операторът Деян Маринов.

bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 22.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Вилната зона на русенския квартал "Долапите" не е водоснабдена и хората са принудени да пренасят вода с тубите, за да могат да живеят в по-нормални условия. Затова, когато видели на спирката залепена бележка, че в района може да бъде изградена водоснабдителна мрежа, веднага се отзовавали на насроченото в обявата събрание.

На него 54-годишен русенец, който се представил за собственик на фирма, която се занимава с изграждането на водоснабдителни инсталации им обещал, че до три месеца от чешмите на хората ще потече питейна вода. Без да подозират нищо 11 от тях броили на мнимия специалист по 800 лева и оттогава от него ни вест, ни кост.

Христо Гочев: Дойде, ще прекараме вода, дайте пари и аз му дадох. Записа, даде една бележка там. Те от МВР-то викат: - тези бележки се продават в книжарницата.

Сред измамените е и преподавателят от Русенския университет професор Веселин Григоров. Той пръв се усъмнил, че са жертви на перфектно замислена измама и решил да разплете случая, като проверил във водоснабдителното дружество дали изобщо са подадени документи за прокарването на вода във вилната зона.

Проф. Веселин Григоров: Проверих такава документация не е постъпвала. Почнах да го търся, той вече не отговаряше на телефона си.

След година ходене по мъките потърпевшите подали жалба в полицията. Извършителят на измамата вече е задържан. В момента се установява дали с обещанията си не е ощетил и други хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инспекция на границата с Турция показа, че ситуацията е спокойна
Инспекция на границата с Турция показа, че ситуацията е спокойна
​Повдигнаха обвинение на главния архитект на Пловдив заради тютюневите складове
​Повдигнаха обвинение на главния архитект на Пловдив заради тютюневите складове