НОВИНИ

Вирджиния Раджи е новият кмет на Рим

За първи път Рим ще се управлява от жена. Тя се казва Вирджиния Раджи и спечели убедително кметските избори във Вечния град с 67 процента. Партията на Раджи "Движение Пет звезди" се обявява срещу управляващата върхушка в Италия. Формацията спечели още една ключова победа в Торино. Това е болезнена загуба за лявоцентристкото правителство на Матео Ренци.

вирджиния раджи новият кмет рим
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 20.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

37- годишната Вирджиния Раджи спечели доверието на римляните и те я избраха за кмет. Раджи е член на партията " Движение 5 звезди" , основана едва преди 5 години от известен италиански комик. Звездите обещават това , което се очаква от тях.

Вирджиния Раджи, избрана за кмет на Рим
"Ще работим с цел да възстановим законността и прозрачността в институциите. След 20 години лошо управление, администрацията вече не беше водена от тези принципи.Ние ще ги поставим в центъра на нашия политически избор"

Красивата адвокатка отглежда сама сина си Матео. Избирането й е историческо събитие, което все пак беше очаквано. Раджи ще се заеме с проблемите на Рим, само един от които е неговият дълг от 13 милиарда евро. Досега десницата и левицата се редуваха начело на столицата, която със своите 60 000 общински служители е истинска държава в държавата. Жителите й бяха особено разтърсени от корупционния скандал " Мафия капитале" преди две години,в който са замесени предприемачи , хора от управлението на Рим и членове на престъпната организация Ндрагета.

Избирането на Раджи и на 31 годишната й съпартийка Киара Апендино за кмет на Торино е истински удар за премиера Ренци и неговата Демократическа партия. Популисткото Движение Пет звезди управлява и Парма, и Ливорно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобилът на бъдещето
Автомобилът на бъдещето
Грим и специални ефекти по „холивудски” в Русе
Грим и специални ефекти по „холивудски” в Русе