НОВИНИ

Волен Сидеров ще чисти паметници

Волен Сидеров ще трябва да положи сто дни обществено полезен труд за една година. Това е част от наказанието, което му беше определено, при 4-то споразумение с прокуратурата. Лидерът на Атака се призна за виновен - за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай - за скандала с репортер на СКАТ пред парламента през 2013-та година.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:25, 23.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

И по това дело, договорено с прокуратурата, Сидеров получи поредната пробация -да се разписва по адрес 2 пъти седмично и да беседва с пробационен служител - една година. 13-те процента удръжки от заплатата обаче бяха заменени със сто часа безвъзмезден труд, по предложение на съдия Вера Чочкова. След кратко съветване с адвокатите, Сидеров се съгласи и дори предложи да изтърпи наказанието като чисти паметници.

Какво лидерът на "Атака" ще работи безвъзмездно, извънработно време и в почивните дни - ще реши пробационният му служител - като вземе предвид образованието и уменията му и фирмите, с които пробационната служба има договор. Съдът посочи, че това наказание ще има по-добър поправителен и превъзпитателен ефект.

Волен Сидеров - лидер на Атака: Със сигурност това ще ме превъзпита, ще бъда съвсем друг човек. Мисля, че сбъднах мечтата на много хора в България, които искаха да ме видят осъден.

Сидеров за пореден път отказа да разкрие на какво се дължи неочакваният обрат в поведението му и защо изведнъж се призна за виновен по всички дела, които сам определяше като политическа репресия. Обеща да говори повече, когато се споразумее и по последния случай за хулиганство - на летище Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители протестираха срещу ниските изкупни цени
Тютюнопроизводители протестираха срещу ниските изкупни цени
Проектозаконът срещу тероризма - готов за обсъждане до две седмици
Проектозаконът срещу тероризма - готов за обсъждане до две седмици