НОВИНИ

Без пробив по преговорите ЕС - Лондон за Брекзит

Преговорите за Брекзит в Брюксел преди срещата на върха на ЕС остават без пробив. Два пъти днес брифингът беше отлаган и това предизвика надежди за постигане на консенсус. Вижте повече от прякото включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:40, 16.10.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Надежда за пробив наистина има, но срещата с Барние и европейските посланици все още не е започнала, което означава, че той и неговите британски партньори продължават да преговарят.

Преговорите се водят интензивно през последните дни, дори до късно през нощта имаше технически разговори. Все още новината за пробив обаче не може да бъде потвърдена. Всички се надяват, че ще има, това каза и председателят на ЕС Доналд Туск. В този дух се изказа днес и френският президент Макрон.

По-късно Барние трябва да осведоми посланиците на ЕС какви са резултатите от разговорите му с британските партньори. Много късно тази вечер той ще се срещне и с групата за Брекзит в ЕП.

Надеждите са, че утре на срещата на върха или в петък европейските лидери ще могат да дадат съгласието си за едно споразумение между Брюксел и Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение
Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение
Северозападният регион остава най-бедният в Европейския съюз
Северозападният регион остава най-бедният в Европейския съюз