Вучич: Митата за сръбски стоки не са премахнати

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че външният министър на Косово Беджет Пацоли е прибягнал до нова измама, като е обявил премахването на митата за сръбски стоки, които трябва да бъдат обсъдени от преговарящите екипи на Белград и Прищина.

от БГНЕС
16:38, 09.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света
вучич митата сръбски стоки премахнати

„Ще им кажа на чист сръбски език - напразно обещавате, няма нищо вярно в това, вземете си бележка, напишете разумно предложение и нека да седнем да поговорим“, каза Вучич в реч пред гражданите в Смедерево, в рамките на своята кампания "Бъдещето на Сърбия".

По думите му платформата за диалог на Прищина предвижда, че "трябва да направим всичко, което искат и че трябва да се задоволяваме с това, което не са направили по-рано". Вучич заяви, че „безотговорност“ е добра дума за описване на поведението на политиците в Косово.

„Какво искате? Да ни изнудвате? Да не ни мислите за глупаци, няма да гледате този филм“, подчерта Вучич. Той каза на гражданите в Косово, че не трябва да се притесняват, защото Сърбия е с тях.

„Сърбия не е толкова слаба, както през 2004 и 2008 г., не е толкова отчаяна, както през 2010 г., когато поискахме решение от Международния съд, и не се държим арогантно, а достатъчно силно, за да защитим всички наши деца и граждани, и това трябва да се има предвид в международната общност“, каза Вучич.

От неговия кабинет съобщиха, че утре, с премиера Ана Бърнабич и външния министър Ивица Дачич, ще се срещнат с Патриарх Ириней и Синода на Сръбската православна църква. Очаква се темата на разговорите да бъде нововъзникналата ситуация с приетата преди два дни платформа за преговори в Прищина и позицията на Белград.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турист от Англия загина в Банско
Турист от Англия загина в Банско
Пробив в сигурността на летище Шереметиево
Пробив в сигурността на летище "Шереметиево"