НОВИНИ

Във Франция искат по-строга регулация за електрическите тротинетки

Край на хаоса, създаван от електрическите тротинетки по улиците на Париж и други френски градове поискаха пострадали от възхода на новото превозно средство. За по-малко от година то завладя улиците на Франция. Пешеходците обаче се оказват потърпевши от фриволното поведение на водачите.

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 22.08.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Каране по тротоара, двама върху една тротинетка или куфар като седалка са само част от волностите при използването на новото средство за градска мобилност. 20 000 електрически тротинетки се предлагат под наем само в Париж.

Преди три месеца парижка букинистка е блъсната от електрическа тротинетка. Остава нетрудоспособна цял месец.

Мишел Юше - Нордман, букинистка: Бях на тротоара, тротинетка мина зад мен като свиреше с клаксон и ми скъса Ахилесовото сухожилие.

Пострадали поискаха спешни мерки от министерството на транспорта.

Жан-Рено Албертен, Асоциация срещу анархията по улиците: Регистрационни номера на тротинетки и велосипеди, изискване на лична карта при наемане за да се знае кой управлява.

От другия месец правителството затяга регулацията. Каране по тротоара носи глоба от 135 евро, максималната скорост се ограничава от 25 на 20 км в час, минималната възраст за управление става 12 години, вместо сегашните осем.

По официални данни от началото на годината във Франция при инциденти с електрически тротинетки са загинали двама души, а 45 са ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат ограничения за тировете по АМ Струма, посока Кулата
Въвеждат ограничения за тировете по АМ "Струма", посока Кулата
Нова услуга в София: Споделено ползване на електрически тротинетки
Нова услуга в София: Споделено ползване на електрически тротинетки