НОВИНИ

Взрив в аптека на Марешки в Бургас

Взривно устройство избухна тази нощ пред аптека на варненския бизнесмен Веселин Марешки в бургаския жк. "Славейков". Бомбата е избухнала около 03:30 часа през нощта, за щастие няма пострадали. Аптеката е на партера на един от най-големите блокове.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:06, 29.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Взривът е бил поставен до ролетната щора на аптеката, а взривната вълна е унищожила цялата витрина и е счупила стъклата на терасата, която е на горния апартамент.

Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас
"Около 3,30 сутринта е получен сигнал за взрив. Колегите, които са пристигнали на място са установили материалните щети по аптеката. Към момента започваме да извършваме обстоятелствен оглед след първия извършен. Към настоящият момент работим по различни версии. След като приключим ще бъдат назначени необходимите експертизи, те ще дадат отговор на някои въпроси."

Районът на аптеката е отцепен в доста широк периметър, а разследващ екип прави оглед на мястото на взрива. Собственика на аптеката каза, че не е бил заплашван и недоумява защо точно в Бургас се случва това.

Веселин Марешки
"Не знам дали трябва да го възприемам като опит за сплашване, защото сплашване което не е съпроводено със някаква информация-какво не трябва да се прави-аз не го приемам за сплашване. Може би като някаква случайност, не мога да разбера даже защо се е случило всичко това, но то по никакъв начин няма да повлияе на начина ми на работа и на живот."

Очаква се по-късно днес да има резултати от експертизата за вида на взривното устройство, а от полицията заявиха, че работят по няколко версии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови специалности в Благоевградско
Нови специалности в Благоевградско
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди