НОВИНИ

Задържаха 1658 литра алкохол в района на Черноморието

1658 литра алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, задържаха митнически служители при проверки в района на Черноморието само за два дни. Извършени са две отделни проверки - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад, съобщиха от Агенция „Митници”.

задържаха 1658 литра алкохол района черноморието
bnt avatar logo
от БНТ
11:27, 16.08.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

На 13.08.2017 г., митническа мобилна група проверява складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена", където е установено, че се съхраняват 24 пластмасови туби с вместимост по 10 л. различни алкохолни напитки - водка, текила, уиски, мастика и мента. Общо количество на задържания алкохол е 240 литра, за които не са представени документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби. Предстои административно-наказателно производство.

На 14.08.2017 г. митническа мобилна група извършва проверка в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена близост до регистриран обект в района на Поморие. При проверката е установено, че заведението функционира, освен като ресторант, и като импровизиран пункт за търговия с алкохол. С влизането си митническите служители прекъсват сделка, при която гражданин закупува 20 л. ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л. ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, разлети в туби от по 3 и 5 литра. Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установяват таксиметров автомобил, натоварен с 40 л. от същата ракия в туби. При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.

За 45 дни (в периода 01.07-15.08.2017 г.) митническите мобилни групи извършиха над 80 проверки по българското Черноморие във връзка със засилените мерки срещу търговията и предлагането на нелегални акцизни стоки. Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения. Посредством прецизния анализ и селекция на обектите 30% от проверките приключват с констатации, като за периода са иззети 28 521 л алкохол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратяват договора за наем на плажа в Лозенец в края на сезона
Прекратяват договора за наем на плажа в Лозенец в края на сезона
Заловиха мъж за грабежи над възрастни жени в София
Заловиха мъж за грабежи над възрастни жени в София