НОВИНИ

Задържаха двама представители на местните власти заради атентата в Истанбул

Двама представители на местните власти от кюрдска партия в град в Югоизточна Турция са били задържани във връзка с атентата в Истанбул на 7 юни, предаде турската частна агенция Доган.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
19:11, 16.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
задържаха двама представители местните власти заради атентата истанбул

Нападението в истанбулския квартал Везнеджилер, извършено от кюрдски боец, идентифициран като Ейлем Яша, отне живота на шестима полицаи и шестима цивилни.

Във връзка с атентата са били задържани и двама членове на общината в град Ергани, окръг Диарбекир, от кюрдската Партия на демократичните региони (ПДР). Задържаните са идентифицирани с инициали А.С.Б. и М.Н.П. Те са отведени за разпит в Истанбул.

При атентата на 7 юни в европейската част на мегаполиса бе взривена кола бомба при преминаването на автобус на полицията. Над 30 души бяха ранени при експлозията.

Отговорност за нападението пое кюрдската групировка "Ястреби за свободата на Кюрдистан", за която турските власти смятат, че е свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК). Организацията обичайно поема отговорност за нападения, извършвани извън традиционното поле на действие на ПКК в Югоизточна Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнатата британска депутатка почина
Нападнатата британска депутатка почина
В Две могили чакат пари за канализация
В Две могили чакат пари за канализация