НОВИНИ

Задържаните за хулиганство в РПЦ-Харманли станаха 10 души

Харманлийският районен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" и по второто дело срещу петима обитатели на регистрационно - приемателния център в Харманли , които са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особени цинизъм и дързост. Така вече 10 от задържаните след бунта в лагера в четвъртък 18 обитатели вече са с най-тежката мярка за неотклонение.

bnt avatar logo
от БТА
17:21, 28.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
задържаните хулиганство рпц харманли станаха души

Мотивите на съда са същите, каквито бяха и спрямо първите 5 изправени пред Темида афганистанци - липса на постоянен адрес, опасност да се укрият и да извършат ново престъпление, както и съпътстващите мотиви цинизъм, дързост и неуважение към обществото в действията им.

Спрямо Абдул Ахмадзай утежняващо обстоятелство освен това е, че той е в изпитателен срок след влязла в сила 6-месечна условна присъда от Свиленградския районен съд, изтъкнаха магистратите. В ареста остават единственият иранец от групата Али Реза Худайдад и афганистанците Ахмад Сабухел, Ашихуллах Бабрак и Насурллах Бабахел.

Мерките на последната петица се гледа от втори съдебен състав със съдия Ива Гогова. На подсъдимата скамейка бяха изправени Фазел Ахмадзай, Фахимхан Сафи, Муджип Хахман, Хабиболрахман Мангал и Шерага Гуламсахи Хасан. Пред съда последно ще застанат и трима непълнолетни, които са взели участие в безредиците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златни медали за учениците от Софийската математическа гимназия и 125-то училище
Златни медали за учениците от Софийската математическа гимназия и 125-то училище
Ще има ли застрояване в междублоковите пространства в Обеля 2?
Ще има ли застрояване в междублоковите пространства в "Обеля 2"?