НОВИНИ

Започва изслушването на Марк Зукърбърг пред Сената

В този час започва изслушването на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг пред американския Конгрес. Той ще трябва да обясни как и защо компанията "Кеймбридж Аналитика" е успяла да се сдобие с личните данни на милиони потребители и да ги използва неправомерно.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал Петър Георгиев
20:35, 10.04.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Фейсбук вече разпространи писмено извинение към потребителите на социалната мрежа, за това, че не е направено достатъчно, за да бъде защитена информацията им. Започна и поетапното уведомяване на засегнатите 87 млн. души, както и съвети как да защитят профилите си. Очаква се американските законодатели да въведат нови мерки, с които социалните мрежи да бъдат регулирани така, както традиционните медии.

На запитване на "По света и у нас" от Фейсбук отговориха, че личните данни на над 35 хиляди българи вероятно са били събрани неправомерно от компанията "Кеймбридж Аналитика".

По данни на социалната мрежа, 18 българи са свалили приложение, даващо достъп до лична информация. Броят на засегнатите обаче е в пъти повече, тъй като приложението е получило достъп до профилите и на техните приятели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как изкуството може да помогне за опазването на околната среда?
Как изкуството може да помогне за опазването на околната среда?
Предстои протест на хората с увреждания, наредбата за ТЕЛК  се отлага
Предстои протест на хората с увреждания, наредбата за ТЕЛК се отлага