НОВИНИ

Започват изпитите за кандидат-студенти в Югозападния университет в Благоевград

В Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград започва редовната изпитна сесия. Днес са изпитите по български език, математика, история и география. Кандидат-студенти не липсват, а сред най-предпочитаните специалности тази година е педагогика.

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 08.06.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Около 600 кандидат-студенти ще се явят на конкурсните изпити, останалите кандидати ще разчитат на оценката си от матурите.

Проф. д-р Антони Стоилов, зам.-ректор "Образователни дейности": Най-висок е интересът за изпита по български език, това е обяснимо, защото той се оказа входно ниво за огромна част от специалностите в университета. Най-нисък е интересът към кандидат студентския изпит по математика. Математиката, както всички знаем е специфична, трудна наука.

Според специалисти трябва да има строг подбор на младежите, които са избрали да изучават педагогически дисциплини.

Проф. д-р Антони Стоилов, зам.-ректор "Образователни дейности": Там трябва действително да попадат само хора, които действително искат това да работят, и не само да го искат, но и да притежават необходимите компетентности, необходимите умения.

Кандидат-студентите, издържали успешно приемните изпити днес, ще могат да подават документи за прием в избраните от тях специалности от 17 юни до 5 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учените от България и Северна Македония постигнаха съгласие за античната история
Учените от България и Северна Македония постигнаха съгласие за античната история
Мисъл на Албер Камю се падна на кандидат-студентите по БЕЛ в СУ
Мисъл на Албер Камю се падна на кандидат-студентите по БЕЛ в СУ