НОВИНИ

​Заподозреният за нападението в Берлин имал разрешение за временно пребиваване

Заподозреният за нападението в Берлин е имал разрешение за временно пребиваване в Германия, издадено през юни, според доклад на германската федерална криминална полиция, съобщава вестник "Велт", цитиран от Ройтерс. В доклада се казва също, че продължава да има сериозна опасност от ислямски тероризъм в Германия, но засега няма конкретна заплаха.

bnt avatar logo
от БТА
13:23, 20.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
​заподозреният нападението берлин имал разрешение временно пребиваване

Министърът на вътрешните работи на германската федерална провинция Саар Клаус Буйон каза, че Германия се намира в състояние на война. "Трябва да кажем, че се намираме в състояние на война, въпреки че някои хора, които винаги искат да виждат само доброто, не искат да видят това", заяви той пред Саарското обществено радио.

"Чашата с търпението" на Европа за миграцията започва да прелива, коментира словашкият премиер Роберт Фицо. "Фактите са прости: мигрант, пристигнал в Германия и получил бежански статут, в момента е разпитван в качеството на заподозрян за това отвратително престъпление", заяви той на пресконференция. "Смятам, че чашата с търпението започва да прелива и европейската общественост с право ще очаква по-скоро затягане на антимиграционните мерки."

Полското министерство на вътрешните работи поиска да бъдат засилени полицейските патрули по улиците на полските градове, като и жандармерията да окаже съдействие, заяви прессекретарят на ведомството Мариуш Чарка. Искането е изпратено до полския премиер. Чарка каза, че към момента полските служби не разполагат с информация за потенциална заплаха от терористични актове в Полша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удостоиха Росен Плевнелиев с най-висшето държавно отличие на Черна гора
Удостоиха Росен Плевнелиев с най-висшето държавно отличие на Черна гора
Борисов изпрати съболезнования до Ангела Меркел заради атаката в Берлин
Борисов изпрати съболезнования до Ангела Меркел заради атаката в Берлин