НОВИНИ

Заради новите санкции на САЩ Русия отмени двустранна среща на равнище дипломати

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви днес, че е отменил срещата си с американския заместник-държавен секретар Томас Шанън, насрочена за тази седмица, предадоха световни агенции.

bnt avatar logo
от БТА
21:26, 21.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
заради новите санкции сащ русия отмени двустранна среща равнище дипломати

В изявлението на Рябков, поместено на уебсайта на руското външно министерство, се казва, че вчерашното решение на Съединените щати за налагане на нови санкции срещу физически и юридически лица от Русия е "продължение на тенденцията, наложена от администрацията на Барак Обама с цел разрушаване на отношенията между нашите страни".

Действията на САЩ "рязко девалвират" заявките на Вашингтон, че желае подобряване на отношенията с Москва, се казва още в текста.

В понеделник Рябков съобщи, че той и Шанън ще се срещнат на 23 юни в Санкт Петербург, за да обсъдят "проблемите в двустранните връзки".
Вчера министерството на финансите на САЩ съобщи, че включва в своя "черен списък" 38 физически и юридически лица заради намесата им в Украйна.

Държавният департамент изрази съжаление, че Русия е отменила срещата. Оставаме отворени за бъдещи дискусии с цел преодоляване на разногласията между двете страни, се казва в изявление на американското външнополитическо ведомство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличил се е броят на образуваните производства от страна на КЗК
Увеличил се е броят на образуваните производства от страна на КЗК
Германия изтегля войниците си от авиобаза „Инджирлик“ в Турция
Германия изтегля войниците си от авиобаза „Инджирлик“ в Турция