НОВИНИ

Засиленото полицейско присъствие по селата-надежда за хората

Решението на правителството да засили полицейското присъствие по селата донесе нови надежди на хората във Врачанско. Именно оттук преди близо три години започна извънредна акция на жандармерията, защото местните се видяха в чудо от серия кражби, грабежи и побой над възрастни хора. Очакваният положителен резултат бе светкавичен, но скоро след оттеглянето на силите на реда, набезите на крадците отново започнаха.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:15, 06.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Село Люти брод край Мездра се прочу със серия загадъчни кражби в десетки къщи. Разбиват се предимно необитаеми къщи и вили на хора, които през зимата живеят в града.

Иван Коцев, кмет на с. Люти брод:
- И през изминалата седмица в Люти брод станаха две кражби и досега извършителите не са открити.

Димитър Стоянов, с. Люти брод:
- Преди се крадеше кабел и мед, сега хората са гладни. Животни, компоти, всичко което падне, под ножа, защото хората са гладни.

По програма за временна заетост в селото са били назначени двама орханители, но според кмета от тях не е имало голяма полза.

Иван Коцев, кмет на с. Люти брод:
- Доброволците нямат право да носят оръжие и при евентуално нападение от крадците, може да се получат инциденти и да пострадат доброволците.

Районният инспектор от полицията отговаря освен за Люти брод и за още три села. Когато трябва да замества колега в отпуска обаче, трябва да се грижи за реда на 7-8 балкански села.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проходими са пътищата в Благоевградска област при зимни условия
Проходими са пътищата в Благоевградска област при зимни условия
Лавина затрупа мъж в района на Седемте рилски езера
Лавина затрупа мъж в района на Седемте рилски езера