НОВИНИ

Зеленски е готов да обсъди нови условия в отношенията между Русия и Украйна

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че украинската страна е готова за обсъждане по въпроса за взаимния обмен на граждани на принципа "всички за всички" с Русия. Той изрази надежда, че на среща в "нормандски формат" Русия ще демонстрира "готовност за деескалация на напрежението", информира РИА Новости.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:18, 28.04.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
зеленски готов обсъди условия отношенията русия украйна

В същото време Зеленски реагира на решението на Русия да издаде паспорти на граждани на Украйна по опростена схема като заяви, че е малко вероятно украинците да поискат това. Той подчерта, че Украйна ще защити и предостави убежище и украинско гражданство на всеки, "който е готов да се бори за свобода."

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че би обсъдил със Зеленски за изпълнението на споразуменията в Минск и за решението на конфликта в Донбас. Държавният глава отбеляза, че конфликтът в югоизточната част на Украйна може да бъде прекратен само по един начин: чрез изпълнение на споразуменията, сключени в Минск.

Путин подчерта, че Москва е готова за пълно възстановяване на отношенията с Киев, но всичко ще зависи от политиката на новите украинските власти.

От централата на Зеленски заявиха, че руските предложения за Донбас могат да донесат мир в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голямата Лили Иванова пред БНТ - за музиката, славата, грешките и уроците
Голямата Лили Иванова пред БНТ - за музиката, славата, грешките и уроците
Четирима души загинаха при падане на строителен кран в Сиатъл
Четирима души загинаха при падане на строителен кран в Сиатъл