НОВИНИ

Зърнопроизводители се срещнаха със служебния премиер

Представители на Асоциацията на зърнопроизводителите се срещнаха със служебния премиер Огнян Герджиков и със земеделския министър Христо Бозуков. Зърнопроизводителите са изразили опасенията си, че смяната на ръководни лица в Аграрното ведомство и Държавен фонд "Земеделие" във важен за сектора период, може да доведе до ред административни и технически проблеми, които да попречат на работата на земеделците.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
23:00, 03.02.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
зърнопроизводители срещнаха служебния премиер

Веднага след като директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, от Асоциацията на зърнопроизводителите излязоха с отворено писмо до служебния премиер и министър Бозуков. В него се казва, че подобни рокади могат да попречат на нормалното изплащане на директните плащания за 2016 год, както и на кампанията по очертаване на площите за подпомагане. След днешната среща с министър Бозуков, представителите на бранша бяха обнадеждени.

Георги Милев - заместник-председател на НАЗ: "На днешната среща се разбрахме с министъра, че ако няма извънредни обстоятелства, заради които да бъде сменен някой от ръководните фактори, от които зависи изпълнението на кампаниите, които ни предстоят, той няма да прави други смени или размествания".
Димитър Мачуганов - заместник-председател на НАЗ: "Ние не сме адвокат на никой, за да го защитаваме или отричаме, но нашата основна идея е да запазим интересите на българския земеделец".

Зърнопроизводителите се срещнаха и със служебния премиер Огнян Герджиков. Информирали са го за актуалното състояние на сектора и са изразили тревога от евентуално възпрепятстване на европейските плащания.

Светослав Русалов - председател на НАЗ: "Премиерът пое ангажимента, че няма да има политическа метла и структурите в министерството ще работят пълноценно.

От правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът е гарантирал, че няма да допусне сътресения в сектора. Заявил е, че е противник на безцелните кадрови рокади и е привърженик на приемствеността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски съд спря временно указа на Тръмп за имигранти
Американски съд спря временно указа на Тръмп за имигранти
Париж призова за прекратяване на ескалацията в Източна Украйна
Париж призова за прекратяване на ескалацията в Източна Украйна