НОВИНИ

„Кралят Елен“ - първа премиера на Кукления театър в Сливен от началото на пандемията

bdquoкралят еленldquo първа премиера кукления театър сливен началото пандемията
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 28.10.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Сливенският куклен театър кани почитателите си на премиера на 29 октомври. Публиката трябваше да види „Кралят Елен“ по Карло Гоци, с реж. Бисерка Колевска, още през март, но заради пандемията представлението не се игра.

Сценографията на спектакъла е дело на Свила Величкова, а музиката – на Михаил Шишков-син. Във всички роли се превъплъщават младите актьори Любомир Желев и Георги Янев.

„Кралят Елен” е забавна приказна история с много неочаквани обрати. Хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Чудни работи разказани от магьосника Дурантарте и неговия слуга Чиголоти. Това е история за шегите на любовта. Аз обичам тебе, ти обичаш друг и за амбицията гореща и ревността любовна, която понякога достига до жестокост и подлост, превръщайки човека в чудовище, злодей.

В нашата приказка злодеите са наказани и посланието ни е – останете човеци, с душа красива. Обичайте! Обичайте се!“, приканва публиката Сливенският куклен театър.

Държавен куклен театър Сливен провежда представленията си при стриктно спазване на всички противоепидемични предписания.

Снимки: Държавен куклен театър Сливен

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диего Марадона се самоизолира у дома
Диего Марадона се самоизолира у дома
Стоичков за оставката на Бартомеу: Най-накрая разбирачите си тръгнаха от Барса!
Стоичков за оставката на Бартомеу: Най-накрая разбирачите си тръгнаха от Барса!