НОВИНИ

МВР с допълнителни мерки за сигурност заради обществени събития в София

Засилено полицейско присъствие заради Задушница, футболни мачове и Луковмарш

мвр допълнителни мерки сигурност заради обществени събития софия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: Агнеция "Фокус"
12:25, 22.02.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Полицията предприема мерки за опазване на обществения ред във връзка с публични събития в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заради Голяма Задушница е осигурено засилено полицейско присъствие около траурните паркове в София. Екипи на „Пътна полиция“ ще регулират и подпомагат движението.

От 16.30 часа на стадион „Българска армия“ ще се проведе футболна среща между отборите на ЦСКА и „Ботев-Пловдив“. Полицаи ще обезпечават обществения ред в района на спортното съоръжение.

От 14.00 часа с начална точка площад „Бански“ е заявено шествие против провеждането на "Луковмарш". Със заповед на кмета на Столична община е забранено провеждането на траурното факелно шествие “Луковмарш” по заявения от организаторите маршрут. Граждани решили да посетят церемонията по полагане на венци от 17 до 21 часа днес, ще бъдат допускани само и единствено пред къщата, в която е живял генерал Христо Луков, на ул. "Тракия" 1.

СДВР е създала организация и ще предприеме необходимите действия, за да изпълни задълженията си по закон - опазване на обществения ред и спокойствието в столицата. Призовават се гражданите да спазват указанията и разпорежданията на полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Масово бягство от затвор в Парагвай
Масово бягство от затвор в Парагвай
Столичен автотранспорт: По случая с детето шофьорът се е обадил на диспечерите
Столичен автотранспорт: По случая с детето шофьорът се е обадил на диспечерите