НОВИНИ

1 милиард британски лири за английските училища

милиард британски лири английските училища
Снимка: Архив/БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:04, 19.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Британският премиер Борис Джонсън съобщи днес, че английските училища ще получат 1 милиард британски лири (1,1 милиарда евро), за да помогнат на учениците да наваксат след пропуснати с месеци часове поради коронавируса.

Финансовият тласък идва в момент, в който правителството се сблъсква с критики заради нарушеното си обещание да върне всички деца в основното училище за месец преди лятната ваканция.

То също така се бори да върне всички ученици за новата учебна година през септември, ако правилата за социална дистанция, изискващи хората да бъдат на разстояние два метра, останат в сила.

Новите пари включват 650 милиона британски лири за държавни основни и средни училища, които да "вдигнат резултатите в образованието", и 350 милиона паунда за схема за обучение, специално за най-неравностойните младежи.

„Този пакет на стойност 1 милиард британски лири ще помогне на учителите да осигурят допълнителна подкрепа на деца, които са изостанали, докато са извън училище“, каза Джонсън.

Британските училища са затворени от края на март, когато вирусът излезе извън контрол.

Джонсън е под нарастващ натиск да намали правилата за дистанция до един метър, за да улесни рестартирането на училищата и хотелиерските компании.

В Северна Ирландия повечето ученици са готови да се върнат през есента, след като делегираното правителство се съгласи в четвъртък да намали мярката за социално дистанциране до един метър за учениците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия е подложена на мащабна кибератака
Австралия е подложена на мащабна кибератака
Холивуд казва "чао" на COVID: Кината отварят от 15 юли, първа премиера на филм - "Мулан"
Холивуд казва "чао" на COVID: Кината отварят от 15 юли, първа премиера на филм - "Мулан"