НОВИНИ

10 години след пропадането на асансьора в "Майчин дом" - част от делата продължават

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:15, 18.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

10 години след пропадането на асансьора в "Майчин дом", при което пострадаха 12 души, предимно бременни и акушерки, част от делата все още продължават и се очакват решенията на съда.

Една от пострадалите тогава бременни жени разказа пред БНТ за десетгодишната съдебна борба, кандидатстването в ТЕЛК и все още неизлекуваните травми.

На 2 март 2010 г. Емануела Фролошка е бременна с първото си дете и е на преглед в "Майчин дом", когато асансьорът в най-големия родилен дом у нас пада рязко от четвъртия етаж и се заклещва между първия етаж и мазето. Повечето от хората в него са с тежки фрактури.

"Десният ми крак беше счупен на две места, като беше силно увредена и колянната става. От тогава до днес аз съм в оперативна интервенция. Последната беше миналата година. Сега ми предстои изваждане на металите, които бяха поставени", споделя Емануела Фролошка.

Освен физическите травми и до днес Емануела води дела за инвалидизация.

"Моето дело се проточи дълго, защото беше заведен допълнителен иск, който беше свързан с моята инвалидизация. Самото решение, свързано с неимуществените вреди, е вече влязло в сила, без право на обжалване", разказа Емануела Фролошка.

След съдебните инстанции и борбата за моето здраве най-голямата битка беше с ТЕЛК, да докажа, че аз имам проблем, който беше очевиден.

Емануела смята, че както и да приключи делото, травмите и горчивият спомен от преди 10 години ще останат. Все пак е доволна, че въпреки всичко е успяла да роди и второ дете. И двете ѝ момчета са напълно здрави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисията подписа втори договор за ваксина срещу COVID-19
Еврокомисията подписа втори договор за ваксина срещу COVID-19
Недоволство в Самоков след освобождаването на шофьора, блъснал жена
Недоволство в Самоков след освобождаването на шофьора, блъснал жена