Недоволство в Самоков след освобождаването на шофьора, блъснал жена

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:12, 18.09.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Близките на прегазената два пъти жена от Самоков определят като несправедливо и необяснимо решението на Апелативния съд в София да пусне под гаранция от 5000 лева шофьора Виктор Делигълъбов. Хората в града са притеснени, че 24-годишният мъж, който бил зад волана след употреба на наркотици, ще се укрие и ще избяга от правосъдието.

Днес близките, приятелите и колегите на пострадалата 49-годишна Недялка Джикова казват, че нямат сили за нов протест и се чудят дали има смисъл да изразяват недоволството си. Казват, че в Самоков няма кой да ги чуе, а София е твърде далече или с други думи: "Бог високо, цар далеко"

Радостина Димова, дъщеря на пострадалата: Неочаквано беше за нас, честно казано. Изобщо не очаквахме Апелативният съд да вземе такова решение. Да го освободят за 5000 лева, на толкова ли оценяват българските граждани?

Румен Иванов, зет на пострадалата: Първото, което си помислихме, е, че или намирисва на корупция или институциите си правят сечено. На инат едната на другата. Не може обвинението да си свърши работата и съдът така да постъпи. За нас този човек е престъпник и няма място навън. Това, което ни притеснява, е, че има вариант да се укрие или да направи друго произшествие.

За дъщерята на Недялка Джикова е необяснимо как може да се определи 5000 лева гаранция за Делигълъбов, при положение, че само за един имплант за ръката на майка ѝ семейството е платило 2000 лева.

Румен Иванов, зет на пострадалата: Какво да си мисли човек?!? Просто не мога да повярвам и не ми се иска да вярвам, че българският съд съди така.

След 50 дни в болница 49-годишната Недялка е изписана абсолютно неподвижна.

Радостина Димова, дъщеря на пострадалата: Тя е с памперс, не може да се обслужва по никакъв начин сама. Само говори. Адекватна е, напълно е адекватна, но неподвижна.

Шансът на Недялка да се възстанови е в рехабилитация 4 пъти дневно, която в Самоков няма кой да ѝ прави. Това е принудило семейството ѝ да намери начин да я настани в болница за долечение.

Оператор: Ивайло Стоянов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
10 години след пропадането на асансьора в "Майчин дом" - част от делата продължават
10 години след пропадането на асансьора в "Майчин дом" - част от делата продължават
КЗК разреши на "Нова телевизия" да купи "Канал 3"
КЗК разреши на "Нова телевизия" да купи "Канал 3"