НОВИНИ

14-годишно момче е намушкано с нож в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 05.04.2022 (обновена)
6779
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче беше наръгано с нож от свой приятел рано тази сутрин в Благоевград. Инцидентът е станал в двора на училище в града. Момчето е без опасност за живота.

Инцидентът е станал след 4.00 ч. тази сутрин от района на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Снощи момчето е отишло на гости на свой приятел. Към тях са се присъединили още две момчета на 15 и 17 години. Между тях възникнал скандал, като по информация на БНТ, скандалът е бил за баскетболна топка. Момчетата си уговорили среща на бул."Васил Левски" в ранните часове на деня. Между тях е възникнал скандал, като едно от тях ударило в корема с остър предмет своя връстник. Според обясненията на нападнатия - той е намушкан с нож.

След направените му изследвания, които не показали увредени вътрешни органи, момчето е настанено в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград.

Полицаите от Първо РУ-Благоевград изясняват инцидента. Уведомена е Дирекция "Социално подпомагане" в Благоевград, както и родителите на момчетата.

"Момчето е постъпило с кола на Спешна медицинска помощ. Това е нож. Поне така изглежда и това са думите на самия пострадал. В момента е в стабилно състояние. За съжаление раната е в една такава гранична област между области, където е гръдният кош и коремната кухина, като при ревизията на раната за съжаление тя прониква в корема. В момента се уточнява състоянието на белия дроб, и му предстои оперативно лечение", каза д-р Димитър Димитров - началник на хирургичното отделение към МБАЛ - Благоевград.

Образувано е досъдебно производство.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори отново в протестна готовност заради високите цени на горивата
Таксиметрови шофьори отново в протестна готовност заради високите цени на горивата
Радостин Василев смени ръководството на “Академика 2011”
Радостин Василев смени ръководството на “Академика 2011”