НОВИНИ

161 шофьори останаха без книжки в рамките на 2 дни

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:08, 03.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Очаквано засилен трафик, но без познатите тапи в последния от празничните дни. По-натоварено беше движението в следобедните часове от Банско, най-вече в участъка между Симитли и Благоевград. Денят премина без сериозни инциденти.

Ремонтните дейности се извършват на магистрала „Струма" при пътен възел „Зелен дол" край Благоевград. В района е прекъсната електропреносната мрежа. Движението се регулира с пътни знаци, а ремонта ще продължи и утре.

Леко интензивен трафик без задръствания и струпване на автомобили - така изглеждаха големите артерии към столицата.

Над 5000 наказателни постановление са издали пътните полицаи в рамките на 31 декември и 1 януари. На 161 водачи са взети шофьорските книжки, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" на брифинг за очаквания засилен трафик в края на почивните дни.

"Нашите наблюдения са, че поради многото почивни дни трафикът се разпредели равномерно между всичките тези дни", каза Близнаков.

Над 400 полицейски екипа по пътищата в страната бдят през това денонощие за безопасното прибиране след празниците.

Само за два дни - на 31 декември и 1 януари са издадени над 5000 актове и фишове. За същия период 161 водачи са лишени от книжките си. Повече от 80 души са хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици.

"Като пример ще дам един случай от днешния ден. Около 11.00 часа на един от изходите на София при рутинна проверка е констатиран случай на употреба на алкохол от водач, като уредът е отчел 2,72 промила", обясни Лъчезар Близнаков.

От "Пътна полиция" отчитат спад на катастрофите в сравнение с празничното време в края на миналата година - 46 по-малко тежки катастрофи, 69 ранени по-малко, а загиналите с трима. Седналите зад волана днес пожелават.

Контролните органи се надяват през новата година жертвите на пътя да продължат да намаляват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
114 години сградата на Народния театър "Иван Вазов" е една от най-красивите в София
114 години сградата на Народния театър "Иван Вазов" е една от най-красивите в София
Земетресение с магнитуд 6,1 удари Аляска
Земетресение с магнитуд 6,1 удари Аляска