НОВИНИ

39 състезатели ще стартират в aвтомобилното състезание "Писта София"

рали българия 2023 ден репортаж
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:58, 15.09.2023
9348
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

39 състезатели ще стартират в aвтомобилното състезание "Писта София" утре (16 септември) в партньорство със Столична община. Надпреварата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и подкрепя Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в кампанията им „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-22 септември с мото "Остани жив! Пази живота!".

В 27-то издание на едно от най-големите автомобилни състезания в България екипажите ще бъдат разпределени в четири класа - „Лада“, „Спорт“, “Туринг“ и „Макси“. Те ще карат по маршрут с дължина 2 км и 400 м и стартира от „Бизнес парк София“. След това минава през тунела на бул. „Александър Малинов“, моста над Околовръстното шосе, „Геридидж Парк“ и финишира отново пред „Бизнес парк София“.

Състезанието ще продължи през целия ден. Тренировките ще се проведат от 8.00 до 12.30 ч., в 13.00 ч. е официалното откриване на надпреварата, а стартът – в 13.30 ч. Награждаването ще се състои в 17.00 ч., като ще бъдат раздадени 27 купи.

В рамките на „Писта София 2023 г.“ зрителите ще могат да се възползват от „Дрифт Такси“. Съвместно със Съюза на българските автомобилисти ще се проведе и семейното състезание „ Аз и моето семейство за безопасно движение“. Семейни екипи ще бъдат предизвикани да покажат умения в майсторско шофиране, теоретични знания по безопасно движение и адекватни реакции при настъпване на ПТП. Децата също трябва да покажат знания по безопасност на пътя и умения с велосипед или пък да нарисуват своята представа за поведение на децата на пътя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Отпадането на мониторинга до голяма степен е формалност
Стефан Янев: Отпадането на мониторинга до голяма степен е формалност
Росен Костурков: Политически интереси стоят зад готвените протести заради вноса на украинско зърно
Росен Костурков: Политически интереси стоят зад готвените протести заради вноса на украинско зърно