НОВИНИ

Адад Мая и Александрова се класираха за четвъртия кръг на Уимбълдън преди настъпването на дъжда над Лондон

адад мая александрова класираха четвъртия кръг уимбълдън настъпването дъжда лондон
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 08.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилката Беатрис Адад Мая и рускинята Екатерина Александрова успяха да изпреварят дъжда над Лондон и да се класират за четвъртия кръг на "Уимбълдън".

Двете постигнаха двусетови победи в рамките на час и половина и станаха първите две тенисистки в долната половина на схемата, които намират място сред най-добрите 16.

Поставената под номер 13 Адад Мая надигра с 6:2, 6:2 румънката Сораня Кърстя за 92 минути игра и за втори път в кариерата си ще играе във втората седмица на турнир от Големия шлем. Любопитното е, че първият подобен прогрес на бразилката бе преди около месец на Откритото първенство на Франция, на което тя достигна до полуфиналите.

И в двата сета Адад Мая поведе в самото начало с убедителна преднина и така не даде шансове на Кърстя за обрат. В първия сет бразилката дръпна с 3:0 гейма, докато във втория бе още по-убедителна, започвайки с 4:0 на сметката си.

В следващия кръг тя ще очаква победителката от мача между миналогодишната шампионка Елена Рибакина от Казахстан и представителката на домакините от Великобритания Кейти Боултър.

Номер 21 в схемата Екатерина Александрова прекара дори по-малко време - само час, на корта, преди да затвори мача си с унгарката Далма Галфи с 6:0, 6:4. Първият сет премина изцяло под контрола на рускинята, която спечели 26 от 37 разиграни точки.

Във втория сет разликата между двете дойде от само един пробив, който Александрова осъществи в седмия гейм, за да поведе с 4:3.

Следващата съперничка на рускинята, която за пръв път в кариерата си ще играе в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем, ще бъде или сънародничката ѝ Анна Блинкова, или номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус.

Изиграването на останалите шест мача от женската програма в съботния ден зависи строго от прогнозата за времето.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София Стефанова спечели нови три медала за България от европейското по вдигане на тежести за юноши и девойки в Кишинев
София Стефанова спечели нови три медала за България от европейското по вдигане на тежести за юноши и девойки в Кишинев
Манчестър Юнайтед се разделя с четирима ключови играчи
Манчестър Юнайтед се разделя с четирима ключови играчи