НОВИНИ

Академик (Пловдив) със загуба в Балканската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:47, 09.04.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Баскетбол
академик пловдив загуба балканската лига

Баскетболният Академик (Пловдив) допусна поражение от гостуващия Аполон Холон в последния си мач от група "G" на Балканската лига.

Двубоят се игра в зала „Колодрума“, а израелският тим, който е участник в Шампионската лига, се наложи с 97:70 (26:17, 24:19, 24:18, 23:16).

По този начин Аполон запази лидерското си място в групата, а Академик остана втори. Пловдивчани имаха шансове и да спечелят групата, но за целта те трябваше да спечелят тази среща и да се надяват да имат по-добра точкова разлика.

Българският тим опита да се надиграва с класния си съперник, но тежката серия от мачове, в която се намират, както и липсата на Йере Вучица и Джахий Карсън, повлия на представянето им.

Антъни Гуджино стана най-резултатен за Академик с 18 точки, Васил Бачев добави 10, Томислав Минков и Мартин Сотиров имат по 9 точки.

Нейт Сестина пък бе най-полезен за победителите с 22 точки.

Така в двата полуфинала на надпреварата ще имаме дербита между български и израелски отбори. В първата 1/2 финална среща един срещу друг ще излязат родните Берое и Академик (Пловдив), а другата битка за финала ще противопостави израелските Аполон Холон и Апоел Галил Гилбоа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две са версиите за тежката катастрофа на АМ "Тракия"
Две са версиите за тежката катастрофа на АМ "Тракия"
С камъни и коктейли "Молотов": замеряха полицията в Белфаст
С камъни и коктейли "Молотов": замеряха полицията в Белфаст