НОВИНИ

Алберт Попов пред БНТ: Мотивиран съм да се целя в победата във всеки старт

Алберт Попов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 30.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Атака на Малкия кристален глобус в слалома е следващата голяма цел пред Алберт Попов. Това сподели най-добрият ни скиор алпиец пред БНТ.

Завоюваният първи подиум в началото на годината и раждането на дъщеричката Кая са движещата сила за Алберт Попов към покоряването на нови спортни върхове.

"Наистина се чувствам страхотно. В спорта също ще бъда още по-мотивирано и това би ми помогнало да дам още малко от себе си, всеки старт да е атака за победа. След това ще дойде мечтата за глобуса в дисциплината", сподели той пред БНТ.

Алберт Попов, Радослав Янков, Екатерина Дафовска, ръководители на федерации и клубове, легенди и треньори уважиха с присъствието си тържественото отбелязване на 70-годишнината на катедра "Снежни спортове" на НСА "Васил Левски".

"Много мотивиращо, вдъхновяващо, радостно и емоционално е това, което ще се случи, тъй като оттам съм започнал, там са първите ми стъпки на сноуборд. Тогава съм бил с първата ми каска, първите ми обувки", спомни си Радослав Янков в интервю за БНТ.

През следващия сезон Попов и Янков ще зарадват родната публика със стартове за Световните купи по ски в Банско и по сноуборд в Пампорово.

"Това показва доверието на Световната федерация по ски по отношение на България и на нивото на което вече е нашата федерация", заяви пред БНТ президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Автор: Мартин Гошев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов отпадна на „Чалънджър“ в Германия, Адриан Андреев се отказа
Димитър Кузманов отпадна на „Чалънджър“ в Германия, Адриан Андреев се отказа
Прожекция на филма за Георги Господинов в Дома на киното
Прожекция на филма за Георги Господинов в Дома на киното