НОВИНИ

Александър Томаш: Трябва да похваля целия отбор за характера

Александър Томаш
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:24, 17.07.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш похвали отбора си за характера, който е показал в градското дерби с Ботев от първия кръг на Първа лига.

Двубоят завърши при резултат 1:1.

"Мога да разделя мача на две. Влязохме по най-добрия начин, контролирахме срещата през първата част, но заради липсата на увереност все още и това, че играхме дербито с Ботев, получихме гол от нищото. Усещах какво може да се случи през втората част, нарушихме структурата в играта ни, пратихме много хора високо по терена и загубихме центъра, заради което лесно допускахме контраатаки. Искам да похваля играчите за характера, защото скоро не бяхме създавали толкова ситуации. Все пак играхме с отбор на Ботев, който няма нищо общо с миналата година. Както ние може да съжаляваме, че не сме спечелили, така и можехме да загубим", започна Томаш.

Той призна, че липсват състезатели на няколко позиции в състава му.

"Всеки има идея, която работи през седмицата и е хубаво да я видиш през целия мач. Аз видях моята в 45 минути, което показва, че има още върху какво да се работи, но сме на прав път. Сега имам малко по-голяма вариативност, но липсват хора на някои позиции. На този етап не преговаряме с никого, но аз бих искал още двама полузащитници", допълни наставникът на "черно-белите".

Той отдаде заслуженото и на домакинската публика.

"Трябва да отлича публиката за това, което направи и ни вдъхна самочувствие и увереност. Мога да отлича и целия отбор за характера, защото беше адска жега. Сега е много важно да възстановим футболистите. Сбърках със смяната на Бабакар Дион. Признавам си, че е моя грешка, но в естеството на този мач и желанието за победа, не успях да взема най-точното решение, но беше много топло и футболистите едвам дишаха", каза още Томаш.

Той не вини нито един от възпитаниците си, въпреки че отборът му не стигна до победата.

"Не мога да обвиня никого. Динко Хоркаш направи грешка в преценката си, но съжалявам, че допуснахме дузпа, след като 10 минути Ботев не можеше да излезе от собствената половина. До тогава ни липсваше само гола, защото знам каква е психологията. Динко има потенциал и аз съм горд от това, че го развиваме. Всеки може да сгреши, но въпросът беше да вкараме втори гол", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Генчев: Изпуснахме победата, не трябва да търсим личната изява
Станислав Генчев: Изпуснахме победата, не трябва да търсим личната изява
Министърът на икономиката: Износът на оръжейна продукция през 2022 г. е нараснал с 200%
Министърът на икономиката: Износът на оръжейна продукция през 2022 г. е нараснал с 200%