НОВИНИ

Анди Мъри осъществи обрат на старта в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:43, 10.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
анди мъри обърна кокинакис дългия мач кариерата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бившият №1 в света Анди Мъри започна с победа участието си на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като надигра с 6:7(5), 6:1, 6:4 аржентинеца Томас Ечевери в среща от първия кръг.

За шампиона от 2009 година това бе пореден обрат от началото на сезона, като британецът продължава да няма загубен мач през годината, в който се е стигнало до решителен трети или пети сет.

"Дадох всичко от себе си. Борих се до край. Искам да давам най-доброто в последните ми години на корта. През този сезон вече успях да спечеля някои брутални мачове. Невероятно е, защото го направих отново. Дори някак си започва да ми харесва. Много съм мотивиран, продължава да ми харесва да тренирам и да се състезавам", заяви селд победата щастливият Мъри.

Успехът му срещу Ечевери пък осигури на Анди Мъри мач във втория кръг срещу поставения под №15 в турнира Пабло Кареньо Буста. До този момент трикратният шампион в турнирите от Големия шлем и испанецът не са се срещали.

В друг интересен мач от турнира Адриан Манарино също осъществи обрат срещу шампиона в турнира от 2019 година Доминик Тийм, който получи "уайлд кард" за настоящото издание на надпреварата, и го надигра с 4:6, 6:4, 7:6(5).

По този начин Манарино записа първата си победа в Индиън Уелс от 2019 година насам, а в следващата фаза ще играе срещу №19 в схемата Лоренцо Музети от Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев се класира за полуфиналите на ITF турнира в Анталия
Янаки Милев се класира за полуфиналите на ITF турнира в Анталия
МВнР: Очакваният брой секции за гласуване в чужбина са над 700 в 62 държави
МВнР: Очакваният брой секции за гласуване в чужбина са над 700 в 62 държави