НОВИНИ

Арестувани са шефът на отдел "Наркотици" и началник сектор в ГДБОП

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:40, 26.06.2020 (обновена)
7147
Чете се за: 01:09 мин.
Сигурност и правосъдие

Двама висши служители на ГДБОП са арестувани, научи "По света и у нас".

Това са началник на отдел "Наркотици" в ГДБОП и началник на сектор в същия отдел. Началникът на отдела за борба с наркотрафика е арестуван късно снощи в момент, когато е получавал подкуп. Парите са били, за да покровителства групи, които са се занимавали с трафик и разпространение на наркотици, не само в България. Задържаните са: Кирил Ванков и Цветан Панков.

"Накратко това, което представлява и е предмет на разследване по делото е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и да го кажем по този начин - упражняване на логистика, помощ, чадър, както искате го наречете върху дейността на престъпната група, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на Република България. Всяко стадо има мърша, както е казал народът - въпросът е, че ние трябва да отстраним тези, които работят за престъпността, а не срещу престъпността", каза на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Гешев призна, че откритото голямо количество наркотици в "Студентски град" е част от настоящото разследване. Според главния прокурор повече информация ще може да се даде тогава, когато събраните доказателства позволяват това без да се попречи на разследването.

По-рано през деня Гешев съобщи за акцията в профила си в Туитър. Това е първият му туит с новина за удар срещу борбата с наркотрафика и корупцията по висшите етажи на МВР.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че е
разпоредил на професионалното ръководство на главния секретар по най-бързия начин да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП. След което ще се обсъди с премиера и ще се вземе правилно решение за промени в структурата на кадровия състав, за да се изчисти името на дирекцията.

Двамата задържани служители са от хората, които контактуват с абсолютно всички партньорски служби, както в Европа, така и извън континента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовото министерство ще отчете хазарта до 10 юли
Финансовото министерство ще отчете хазарта до 10 юли
Нападнаха полицаи при опит да разпръснат нелегално музикално парти в Лондон
Нападнаха полицаи при опит да разпръснат нелегално музикално парти в Лондон