Фурнаджиев: България няма ресурс за повече от 14 отбора във футболния шампионат

от БНТ
09:15, 26.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Спорт

БФС анонсира промени в шампионата по футбол за следващия сезон. Кои и какви са те разясни в студиото на сутрешния блок на БНТ вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Атанас Фурнаджиев: Новата промяна е свързана с това, че втората осмица се разделя на две четворки.

Така докрай отборите ще се борят кой да изпадне в едната четворка, кой да играе бараж, в другата четворка - кой да вземе седмото място, което дава на бараж за Европа.

Предложението за 16 отбора не беше прието, защото България няма ресурс за толкова отбори, вижда се и сега какво е състоянието при 14, коментира Фурнаджиев. И подчерта, че има клубове, които изнемогват финансово и не могат да плащат заплати.

Атанас Фурнаджиев: Моето лично мнение е, че и 14 са много, но в крайна сметка мнозинството с е спряло на този формат. Това мисля, че е максималния брой отбори за моментното съдържание на държавата.

Крайният срок за лицензиране на клубовете е 30 юни и това е приоритет на Лицензионната комисия, която е независим орган, поясни вицепрезидентът на БФС.

Кризата с COVID-19 ни показа, че трябва да се научим да живеем по нов начин - не само футбол, не само спорт, а обществото като цяло, заяви Атанас Фурнаджиев.

Вижте цялото интервю във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НС гласува нова актуализация на бюджета: Увеличава се размерът на държавните гаранции
НС гласува нова актуализация на бюджета: Увеличава се размерът на държавните гаранции
Излязоха резултатите от изпитите след 7. клас
Излязоха резултатите от изпитите след 7. клас