НОВИНИ

Ариф Маджид: Решението ми да се откажа не е твърдо

ариф маджид решението откажа твърдо
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:26, 30.01.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, който вчера изрази намерението си да напусне поста, изглежда е преосмислил позицията си, тъй като днес заяви, че това му решение не е окончателно.

Припомняме ви, че оставката на Маджид бе поискана вчера по време на Общото събрание на централата, а след неговия край ръководителят призна, че е взел решение да се оттегли.

24 часа по-късно все още действащият председател на БФВТ коментира, че ще вземе решение за бъдещето си след провеждането на извънредния Конгрес през март, но на първо време насочи вниманието към предстоящото европейско първенство в София между 12 и 20 февруари.

"Естествено, че преосмислих решението си след тези атаки, които се наложиха върху мен и моето име. В следващите дни ще видим какво ще правя. Но тези атака са неоснователни и абсолютни глупости. Ние гледаме напред, ще си организираме европейското през февруари. На 14 март има извънреден Конгрес, на който ще бъде освободено цялото ръководство на федерация, в това число и неговият председател в мое лице. След това ще преценя какво ще правя. Решението ми да се откажа не е твърдо. Реших, че трябва да покажа на хората, че не мога да оставя този батак така и трябва да тръгна с рогата напред. Няма да позволя името ми да се уронва по този начин и ще се боря. Накрая всичко ще излезе наяве", сподели Маджид.

"В момента действам малко емоционално. Има клубове, които са срещу мен, но има и такива, които ме подкрепят и наистина не знам дали ще остана. Аз съм човек извън спорта и винаги ще има недоверие към мен. Това са хора, които са си приятели. Те се познават от много години, тренирали са заедно, печелили са медали заедно. Те си имат история. Аз съм неудобен за тях, защото съм външен, затова някои от тях, не всички, имат недоверие към мен. Аз ще понеса своята отговорност за случващото се и не се притеснявам от нищо", допълни той.

Председателят на БФВТ разкри още, че в европейската и световната федерация са запознати със случващото се в България, като представители на двете централи дори са го потърсили за отговор на решението му да напусне поста си.

"Европейската и световната федерация са наясно със случващото се тук. И от двете централи ми звъняха, за да ме питат защо искам да подавам оставка. Хората ме разбират и приемат решението ми нормално, но моята лична мотивация да организирам това европейско първенство след всичко случило се спадна. Не е същата, каквато беше в началото. Това е жалко, но съм сигурен, че ние ще направим едно хубаво състезание. Вярвам, че ще вземем медали в София и че на Олимпийските игри в Париж ще покажем неща, които ще бъдат положителни. Вярвам, че и там ще вземем медали, без значение какви са", завърши Ариф Маджид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа на околовръстното в София (СНИМКИ)
Катастрофа на околовръстното в София (СНИМКИ)
Проверяват латвийска евродепутатка за връзки с руското разузнаване
Проверяват латвийска евродепутатка за връзки с руското разузнаване