НОВИНИ

Ашли Барти няма да защитава титлата си на "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:51, 08.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис

Австралийката мотивира решението си с пандемията от COVID-19 както и с липсата и на достатъчно добра подготовка.

Световната номер 1 на няколко пъти намекна, че може да пропусне предстоящите турнири в Европа, а сега изглежда,че е езела и окончателното си решение.

„Решението беше много трудно, но за съжаление няма да играя в Европа тази година. Миналогодишният Ролан Гарос беше най-специалният турнир в кариерата ми и затова не ми беше никак леко да взема това решение.“ написа световната №1 в Инстаграм.

„Решението ми се дължи на две причини: първата е здравните рискове, които все още съществуват заради пандемията от COVID-19. Втората е моята подготовка, която не беше най-добрата възможна предвид факта, че нямах възможност да работя с треньора си заради затварянето на границите на Австралия“ сподели още Барти.

„Желая всичко най-добро и успешен турнир както на играчите, така и на френската федерация“ завърши изявлението си шампионката на Ролан Гарос.

Така водачката в сетвоната ранклиста ще пропусне втори пореден турнир от Шлема. По-рано тази година тя бе една от многото звезди на световнияя тенис, която отказа да пътува за САЩ, за да играе на US Open, заради пандемията от коронавирус.

В началото на сезона пък Барти пропусна възможността да стане първата австралийка от 1978-та година насам, която да триумфира на Australian Open, след като загуби на полуфиналите от бъдещата шампионка, София Кенин в два сета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главата на правния отдел на британското правителство подава оставка заради Брекзит
Главата на правния отдел на британското правителство подава оставка заради Брекзит
Спаринг-партньорът на Цвети: "Очаквах това силно представяне от нея"
Спаринг-партньорът на Цвети: "Очаквах това силно представяне от нея"