НОВИНИ

Бъдещето на Тараклийския университет обсъдиха президентът и председателят на молдовския район Тараклия

бъдещето тараклийския университет обсъдиха президентът председателят молдовския район тараклия
Снимка: Прессекретариат на държавния глава
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 28.11.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев прие на "Дондуков" 2 председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Проведеният днес разговор е в продължение на съвместното посещение на българския държавен глава и президента на Молдова Мая Санду в Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак" през октомври т.г. На среща с експерти и ръководството на университета тогава бяха обсъдени перспективите за развитие на висшето училище.

Финансирането на дейността на учебното заведение, сътрудничество за обновяване на учебната програма и подобряването на условията за студентите бяха във фокуса на разговора между президента Радев и Иван Паслар. Румен Радев заяви, че средствата, които българската държава отпуска за университета, следва да се разходват при стриктно спазване на принципите на отчетност и прозрачност, съгласно законовите изисквания.

"Необходимо е да се повиши интересът на младите хора към учебното заведение, което изисква включване на перспективни специалности", заяви президентът Румен Радев.

От името на българската общност в Молдова Иван Паслар изрази признателност за подкрепата на българската държава и на президента Радев за запазването на административно-териториална цялост на Тараклийския регион и за усилията, полагани за развитието на университета "Григорий Цамблак".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по храните започва засилени проверки преди Никулден
Агенцията по храните започва засилени проверки преди Никулден
Андреа Банда Банда и танцуващите роботи
Андреа Банда Банда и танцуващите роботи