НОВИНИ

Байерн Мюнхен с класика срещу Хофенхайм в мач, посветен на Франц Бекенбауер

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:26, 12.01.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Снимка: БТА

Байерн Мюнхен постави отлично начало на новата година и в първия си двубой за календарната 2024-а надигра с класическото 3:0 у дома състава на Хофенхайм в откриващата среща от 17-ия кръг на Бундеслигата.

Крайният резултат от двубоя на "Алианц Арена" обаче далеч не бе най-важният, тъй като всичко около мача бе посветено на легендата на "баварците" и немския футбол Франц Бекенбауер, който почина миналата неделя на 78-годишна възраст.

В негова чест срещата беше предшествана от минута мълчание, за да бъде почетена паметта на едва втория човек в историята на футбола, който е ставал световен шампион и като футболист, и като треньор.

Иначе битката в Мюнхен далеч не започна по вкуса на домакините, които в първите минути срещнаха сериозна съпротива от Хофенхайм, но все пак момчетата на Томас Тухел издебнаха своя миг и в 17-ата минута излязоха напред чрез Джамал Мусиала, който беше точен с удар от малък ъгъл.

Въпреки допуснатото попадение футболистите на Пелегрино Матарацо продължиха да стоят равностойно срещу 33-кратните шампиони на Германия и в началото на втората част на няколко пъти бяха много близо до изравняването на резултата, като Максимилиан Байер пропусна най-добрата възможност за гостите, стреляйки в гредата скоро след час игра.

По подобие на развоя от първото полувреме Байерн отново търпеливо изчака правилния момент да накаже пропуските на своя съперник и това се случи в 70-ата минута, когато отново Джамал Мусиала беше точен за 2:0, възползвайки се от асистенция на Лерой Сане.

Скоро след този гол пък гостите трябваше да понесат още един тежък удар, тъй като останаха с човек по-малко заради изгонването на Гриша Прьомел, а в края на срещата мюнхенци се възползваха от численото си предимство и стигнаха до трети гол, чийто автор стана Хари Кейн.

Така, Байерн Мюнхен стартира новата календарна година с успех, след който "баварците" събраха 41 точки на второто място в Бундеслигата и се доближиха на само един пункт от лидера в подреждането Байер Леверкузен.

В същото време Хофенхайм остава на 7-ото място с актив от 24 точки, колкото впрочем има 6-ият Айнтрахт Франкфурт, както и 8-ият Фрайбург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време със сутрешни мъгли днес
Слънчево време със сутрешни мъгли днес
Иван Русев и Илиян Стойнов са четвъртфиналисти на турнир по бадминтон в Естония
Иван Русев и Илиян Стойнов са четвъртфиналисти на турнир по бадминтон в Естония