Балабанов, ИТН: След като получим мандата, ще ви запознаем с личността на министър-председателя

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:19, 30.07.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

От "Има такъв народ" обявиха, че имат кандидат за премиер и ще вземат мандата от президента Румен Радев. Засега не казват името му. Казаха само, че е добър професионалист, достоен, морален човек. От ИТН очакват приятелския огън да бъде спрян и заедно с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" да разградят досегашния модел на управление.

"Ние сме подготвени и сме готови да вървим по конституция, след като връчи мандат ние ще следваме следващите стъпки и ще запознаем всички вас, както с личността на министър-председателя, така и с биографиите и личностите, които сме подготвили за един бъдещ кабинет", каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Радев връчва мандата за съставяне на правителство на ИТН днес в 17.00 часа

"Парламентарните групи ще имат достатъчната възможност в рамките на една седмица да се запознаят, да коментират, да обсъждат, да продължим, ако те преценят, разбира се, и разговорите в крайна сметка. Крайният резултат ще покажат бутоните в пленарна зала. Да се надяваме - за пореден път повтарям - наистина да се лишим от емоциите си, за да подхождаме практично", допълни още Балабанов.

От кого очаквате подкрепа при гласуването?

"Очакваме подкрепа от, разбира се, предимно от партиите, с които винаги до този момент сме водили конструктивни разговори - "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Разбира се, ние оттук нататък в рамките на една седмица ще очакваме да видим дали преговорите ще продължат, дали Христо Иванов ще разбере какъв е смисълът, заради който сме се събрали в тази сграда и дали вървим към успех всички ние с идеята да променяме. В противен случай, че в момента в зайчарника се случва едно потриване на ръце и един сеир, който наблюдават отстрани. Аз не искам да го допускаме това нещо. Идеята беше да срутим този модел", допълни Балабанов.

Гледайте специалното студио на БНТ за връчването на мандата за съставяне на кабинет в 17.00 ч. НА ЖИВО по БНТ1 и на BNTNEWS.BG.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Изплащането на пенсиите ще започне на 9 август
Изплащането на пенсиите ще започне на 9 август
Карен Хачанов е първият финалист в олимпийския турнир по тенис
Карен Хачанов е първият финалист в олимпийския турнир по тенис