НОВИНИ

Българин сред най-издирваните сексуални престъпници в Европа

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:43, 27.10.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Европа
българин сред издирваните сексуални престъпници европа

Българин попадна сред 19-те най-издирвани бегълци в Европа, които са заподозрени или осъдени за сексуални престъпления. Техните снимки са публикувани на уебсайта eumostwanted.eu.

Сред снимките е тази на 63-годишния Пламен Митрев, а според публикуваната в сайта информация е осъден за четири изнасилвания, като се укрива от правосъдието от 2017 г.

За да насочи вниманието към извършителите на сексуални престъпления, Европол стартира кампания в 19 страни в Европа, за да потърси съдействие за откриването на опасни сексуални престъпници.

Органите на реда от Белгия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Румъния, Испания, Швеция и Обединеното кралство се присъединиха към този онлайн призив.

В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще разпространяват снимките на издирваните онлайн и в социалните мрежи.

Всеки, който разпознае някое от лицата, може да изпрати информация съвсем анонимно чрез уебсайта eumostwanted.eu и тя ще бъде споделена директно с разследващите на национално ниво, издирващи беглеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ожесточени сблъсъци в Италия заради строгите мерки срещу COVID-19
Ожесточени сблъсъци в Италия заради строгите мерки срещу COVID-19
Как в Мелбърн побеждават коронавируса
Как в Мелбърн побеждават коронавируса