НОВИНИ

Българите в Бостън гласуваха при стриктно спазване на мерките

бостън
bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 05.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Изборният ден в Бостън премина в Българския Център в Нова Англия (БЦНА).

"Денят беше изключително вълнуващ, защото тези парламентарните избори са първото официално събитие, на което новата сграда на Българския Център отваря вратите си за широка публика", сподели Надя Улман, член на Борда на директорите, БЦНА.

В Масачузетс бяха наложени стриктни противоепидемични мерки. Българският център предостави безвъзмездно сградата на Избирателна секция - Бостън.

Доброволците от СИК-Бостън с организатор Надя Стоянова и председател Михаил Рашков през седмиците, предшестващи изборния ден, организираха редица онлайн срещи, на които отговаряха на въпроси за изборния процес както от гласоподаватели, така и от доброволци от други секции в САЩ.

В СИК-Бостън гласуваха българи от Масачузетс, Мейн, Ню Хемпшър, Роуд Айлънд. За тях това е най-близката секция в региона на Нова Англия. Втора избирателна секция функционираше на остров Нантъкет, Кейп Код.

За гласуване в секцията в Бостън бяха подадени 270 предварителни заявления - почти двойно от 130 - 160 при подадени в предходните избори. Заедно с пренасочените заявленията от Портланд, Мейн, където секция не беше открита, заявленията бяха 339. До края на деня по неофициални изчисления в СИК-Бостън са гласували около 600 души от Масачузетс и околните щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При малко над 37% обработени протоколи ГЕРБ печели над 25%, "Има такъв народ" е с 18% в Бургас
При малко над 37% обработени протоколи ГЕРБ печели над 25%, "Има такъв народ" е с 18% в Бургас
Неспазване на противоепидемичните мерки в РИК-Варна
Неспазване на противоепидемичните мерки в РИК-Варна