НОВИНИ

България е на първо място в дисциплината "пумсе" на турнира по таекуондо "България оупън"

Българските представители спечелиха общо 26 медала

Снимка: Българска федерация по таекуондо
bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 05.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Четири златни, три сребърни и шест бронзови медала, спечелиха нашите състезатели от третия ден на международния турнир "България оупън" G1 2024.

В дисциплината "пумсе", с която завърши и надпреварата в столичната "Асикс Арена", нашите състезатели спечелиха общо 750 точки, което им отреди първото място и купата. Интересно е да се отбележи, че след нас остана тимът на Франция, а на трето място се класираха представителите на САЩ. В надпреварата "пумсе" се включиха над 450 участници, което прави турнира най-силния в Европа за тази година.

Общо спечелените медали за българските представители на "България оупън" 2024 са 26, от които 8 златни, 7 сребърни и 11 бронзови отличия. Златните медали в дисциплината "спаринг" са за Йордан Ангелов от ТК Гладиатор, Мартин Симеонов и Красимир Лилов от ТК Турбо, Дея Пеева от ТК Класа. Сребърни медали взеха Любослав Миланов от ТК Класа, Денислав Добринов в кат. 49кг ТК Кондор 2000, Петър Борисов от ТК Херея и Марина Михаилска от ТК Сунг-ри. Бронзови отличия грабнаха Мая Симеонова от ТК Турбо, Александра Василева от ТК Сунг-ри, Алексис Велков от ТК Херея, Виктор Вангелов от клуб Феникс и възпитаникът на ТК Гладиатор Атанас Вакачиев.

В комплексното класиране България е на трето място с 1580 точки, като пред са Сърбия - 2100 точки, и Гърция с 1930 точки.

Второто издание на "България оупън" G1 2024 премина при отлична организация, а над 1700 състезатели мериха сили в битките за медали. Доказателство за всичко това, е високата оценка, която бе дадена от председателката на Комисията по спорт към Народното събрание Небие Кабак, която откри първенството.

Тази седмица предстоят олимпийските квалификации за зона Европа, които ще разпределят квотите за предстоящите игри в Париж след няколко месеца. Най-добрите таекуондисти ще мерят сили в залата в Елин Пелин от 8-10 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина инж. Добри Михайлов - дългогодишен технически директор на БНТ
Почина инж. Добри Михайлов - дългогодишен технически директор на БНТ
Софиянци почетоха паметта на загиналите медици пред Докторския паметник (СНИМКИ)
Софиянци почетоха паметта на загиналите медици пред Докторския паметник (СНИМКИ)