НОВИНИ

България вече има гарантирани пет медала от международния турнир по бокс "Феликс Щам" в Полша

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:19, 24.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
българия вече гарантирани пет медала международния турнир бокс феликс щам полша
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

Българският национален отбор по бокс за жени си осигури нови четири отличия от международния турнир "Феликс Щам" в Полша, след като и четирите ни представителки в днешния ден спечелиха мачовете си от четвъртфиналната фаза, а неотлъчно до тях в хода на срещите бяха треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

В категория до 50 кг Златислава Чуканова надигра категорично представителката на Азербайджан Анахаим Исмаилова, за да си осигури място в полуфиналите и минимум бронзов медал от надпреварата. В спор за място на финала Чуканова ще срещне полякинята Наталия Кучевска.

В другия полуфинал на категорията също ще има българско участие благодарение на Венелина Поптолева, която се справи с французойката Васила Лакадири след много здрава битка и също ще си тръгне от "Феликс Щам" поне с бронзово отличие, а следващата ѝ съперничка ще бъде Наталия Рок от Полша.

При 54-килограмовите България също има полуфиналистка в лицето на Станимира Петрова, която елиминира полякинята Сандра Драбик в повторение на финала за Купа "Странджа" от по-рано тази година. В опит да се класира за финала Петрова ще боксира срещу Николина Чачич от Хърватия.

В категория до 57 кг пък бронзовата ни медалистка от световното първенство Светлана Каменова заслужи мястото си в полуфиналите, след като победи Махсати Агамалиева от Азербайджан, а следващото препятствие пред нея се казва Юлия Шеремета от Полша.

Припомняме ви, че още вчера Аслъхан Мехмедова осигури първия медал за България от турнира по бокс "Феликс Щам", а в утрешния ден ще се изправи срещу италианката Алесия Месиано в търсене на място на финала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Георги Господинов ни припомни, че времето принадлежи на онези, които са готови да се откъснат от миналото
Кирил Петков: Георги Господинов ни припомни, че времето принадлежи на онези, които са готови да се откъснат от миналото
Федерацията по вдигане на тежести с важни решения за бъдещето на спорта
Федерацията по вдигане на тежести с важни решения за бъдещето на спорта