НОВИНИ

Балкан срещу отбор от Беларус в квалификациите на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
12:52, 15.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Баскетбол
балкан отбор беларус квалификациите шампионската лига

Отборът на Балкан (Ботевград) ще играе срещу Цмоки-Минск (Беларус) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига по баскетбол за мъже. Това стана ясно след тегления днес жребий.

Българският тим ще бъде домакин на първия мач на 15 септември, а три дни по-късно е втората среща в Минск. Победителят от мача ще се класира за втория квалификационен кръг на турнира.

Датите за втория квалификационен кръг са 22 и 25 септември. Общо четири отбора от 16 в квалификациите ще се класират за груповата фаза на Шампионска лига.

Заради безпрецедентната ситуация с пандемията от коронавирус всички 28 отбора от сезон 2019/2020 получават директно място в турнира и този сезон.

Цмоки-Минск беше съперник на Балкан в групите на "ФИБА Къп" през най-успешния за ботевградчани исторически сезон 2018/2019. В него Балкан стана първият български тим, достигнал до осминафиналите на надпреварата, след като премина две групови фази.

В двубоите срещу Цмоки-Минск, отборът, който тогава беше воден от Небойша Видич, записа победа и загуба с беларуския си съперник. В първия мач през октомври в Ботевград Балкан победи с 95:81, а по-късно в Минск загуби със 73:84, но това не му попречи да продължи напред.

През миналия сезон част от тима беше играчът от шампионския отбор на Балкан Александър Гаврилович, а тимът игра в една група с Левски Лукойл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две оранжерии с канабис разкрити във Варненско. В ареста е мъж на 33 г.
Две оранжерии с канабис разкрити във Варненско. В ареста е мъж на 33 г.
Почина актьорът Васил Стойчев. Поклон пред светлата му памет!
Почина актьорът Васил Стойчев. Поклон пред светлата му памет!