НОВИНИ

Барселона и Хетафе завършиха при нулево равенство

барселона хетафе завършиха нулево равенство
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:10, 14.08.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилецът Рафиня и старши треньорът Шави Ернандес получиха червени картони в първия мач на испанския шампион Барселона на старта на Ла Лига, завършил 0:0 при гостуването на Хетафе.

И двата отбора приключиха срещата с по 10 човека, тъй като червен картон за домакините получи Хайме Мата.

Официален дебют за каталунския гранд направи германския национал Илкай Гюндоган.

Ориол Ромеу пропусна обещаваща възможност за гол за гостите в 26-ата минута, пращайки топката вляво от вратата на Хетафе, а в 30-ата вратарят на Барселона Марк-Андре Тер Стеген трябваше да се намесва при удар на Хуан Антонио Санчес.

Изстрел на Рафиня бе отразен от стража на домакините Давид Сория 6 минути по-късно, преди топката да се отбие в гредата. Бразилският футболист обаче получи директен червен картон за удар с лакът срещу Гастон Алварес в 42-ата минута и остави Барселона с 10 души през второто полувреме. Съотношението на силите се изравни в 57-ата минута, когато втори жълт и съответно червен картон заслужи нападателят на Хетафе Хайме Мата.

Изстрел па Роберт Левандовски бе спрян от Алварес в 63-ата минута, а в 70-ата старши треньорът на каталунците Шави Ернандес също бе изгонен с червен картон заради спорове със съдиите.

Ансу Фати стреля над вратата на домакините в 80-ата минута и резултатът остана 0:0.

Футболистите на Барселона владееха повече топката и отправиха 14 удара срещу 5 за Хетафе. Те поискаха дузпа в 12-ата минута на добавеното време на мача заради падане в наказателното поле на Роналд Араухо, но решението на рефера след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР бе, че има игра с ръка на Гави и няма основания за дузпа.

Наставникът на Барселона Шави остана недоволен от резултата.

„Опитвахме се много усилено и заслужавахме да спечелим. Взехме само точка, но не мисля, че това е достатъчно. Но да не се вълнуваме толкова много. През миналия сезон също започнахме лошо, но нещата проработиха“, заяви специалистът.

Последната победа на Барселона като гост на Хетафе в Ла Лига бе през 2019 година, а от тогава тимът е записал три равенства по 0:0 и една загуба с 0:1.

„Съдията позволи ситуацията да ескалира. Казах му, че позволява прекалено много нарушения и затова ме изгони. Не видях игра с ръка в последната атака. Също е срамота, че даде 20-минутно продължение. Правим се на глупаци, това е смешно“, заяви още Шави Ернандес пред DAZN.

По-късно днес са срещите Кадис – Алавес и Атлетико Мадрид – Гранада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестор Ел Маестро: Проблемите са много сериозни, давам най-доброто от себе си
Нестор Ел Маестро: Проблемите са много сериозни, давам най-доброто от себе си
Ден на траур в Херсон след смъртта на две деца
Ден на траур в Херсон след смъртта на две деца