НОВИНИ

Барселона и Манчестър Юнайтед гледат към 1/8-финалите в ШЛ

Шампионска лига лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:27, 23.11.2021
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионската лига се завръща след паузата за националните отбори с нова порция горещи и интригуващи сблъсъци.

В група Е, Барселона приема Бенфика на „Камп Ноу“ в дебюта на Шави в най-престижния европейски клубен турнир. При успех каталунаците ще намерят място в осминафиналната фаза на турнира, където вече е убедителният лидер в групата Байерн Мюнхен, който гостува на Динамо Киев в другата среща от групата.

При победа на Бенфика обаче португалският гранд ще измести каталунците от второто място и ще бъде с точка аванс преди последните срещи от група Е.

В група F, Манчестър Юнайтед гостува на Виляреал в първия двубой след ерата Оле Гунар Солскяр. Норвежецът бе уволнен от мениджърския пост след тежката загуба от Уотфорд с 1:4, като съставът ще бъде воден за първи път от помощника му Майкъл Карик. При успех в Испания „червените дяволи“ ще си гарантират място в осминафиналите на турнира, тъй като имат по-добри показатели в преките мачове с „жълтата подводница“ след успеха и на „Олд Трафорд“ с 2:1.

Загуба на Юнайтед обаче ще направи нещата много драматични в групата, където са още Аталанта и Йънг Бойс. Италианците са с пет точки и гостуват на швейцарците в другия мач, преди в последния кръг от срещи да се изправят срещу Виляреал.

В група G, ситуацията е също много оспорвана, като лидерът РБ Залцбург е със седем точки,с две повече от втория и третия съответно Лил и Волфсбург, а Севиля е последен с три пункта. Залцбург ще продължи към 1/8-финалите ако спечели гостуването си на Лил във Франция. Севиля пък ще загуби шансове за място в елиминационната фаза, ако отстъпи на Волфсбург у дома, а Лил надвие Залцбург.

В група Н, Челси и Ювентус излизат в директна битка за първото място в групата. „Сините“ изостават с три точки от „Старата госпожа“ след поражението си с 0:1 в Торино, но при успех с два гола разлика, и победи в последните срещи от групата, ще продължат към осминафиналите като първи в група Н.

Другите два тима в групата – Зенит Санкт Петербург и Малмьо, нямат шансове да се класират за осминафиналите и ще се борят за третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Руснаците са с три точки, докато шведите все още нямат записана точка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Рашков за трагедията на АМ "Струма": Картината е ужасяваща
Бойко Рашков за трагедията на АМ "Струма": Картината е ужасяваща
Помощник треньор на Пирин Благоевград е катастрофирал
Помощник треньор на Пирин Благоевград е катастрофирал