НОВИНИ

Барселона пропиля на два пъти аванса си срещу Осасуна и си тръгна само с точка от Памплона

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:08, 12.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
барселона пропиля два аванса осасуна тръгна точка памплона
Слушай новината

Отборите на Барселона и Осасуна завършиха 2:2 в Памплона в мач от 16-ия кръг на Ла Лига, в който "каталунците" на два пъти повеждаха в резултата, но домакините намираха сили да се върнат обратно в срещата.

Равенството означава, че футболистите на Шави Ернандес са вече без победа в три поредни двубоя във всички турнири, докато за състава на Осасуна това е осми мач подред без успех в испанското първенство.

В класирането Барса заема 8-та позиция с актив от 24 точки, докато Осасуна са с две по-малко на 10-то място.

Срещата започна по-добре за гостите, които откриха резултата в 12-та минута чрез Нико Гонзалес, който отбеляза първия си гол за Барселона след подаване на Гави.

Домакините отговориха светкавично и само 120 секунди по-късно изравниха резултата чрез Давид Гарсия, който се разписа с глава след центриране от свободен удар.

Барселона отново взеха преднина в 49-та минута, като този път точен за тях беше мароканецът Абде Езалзули, за когото това също бе първо попадение с екипа на "блаугранас".

Четири минути преди края на редовното време обаче Чими Авила се разписа от дъгата на наказателното поле с прецизен удар по земя, за да осигури точката на Осасуна, с което остави Барселона без победа от 27 ноември насам, когато "каталунците" спечелиха с 3:1 срещу Виляреал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите на торнадата в САЩ наближава 100
Броят на жертвите на торнадата в САЩ наближава 100
Г-7 се закани на Москва заради ситуацията в Украйна
Г-7 се закани на Москва заради ситуацията в Украйна